Home
/
Yangiliklar
/
Maqolalar
/
Ramazon oyida to'g'ri ovqatlanish va jismoniy mashqlar bilan shugillanish bo'yicha maslahatlar

Ramazon oyida to'g'ri ovqatlanish va jismoniy mashqlar bilan shugillanish bo'yicha maslahatlar

← Oldingi Keyingi →
0
65

 

Ovqatlanish tartibi:

Ovqatlanish oralig'i oz bo'lishiga qaramay, to'g'ri ovqatlanishni kichik qismlarda iste'mol qilish ham muhimdir.
Ko'p miqdorda sariyog 'va shirin (oddiy uglevodlar) ichida to'liq qovurilgan idishni yo'q qiling.
Birinchi kechki ovqat iftorlikdir, sekin uglevodlarni, biron bir protein oqsilini iste'mol qilish juda muhim (tuxum oqini iste'mol qilish juda yaxshi, chunki ular tez so'riladi) va oxirida siz o'zingizni bir yoki ikki xurmoga choy bilan davolaysiz yoki yaxshisi yangi meva yeysiz.
Ko'p miqdorda suv iching.
Nima uchun xurmo bilan ovqatlanishni boshlash kerak emas? Chunki ular qon shakarini juda ko'paytiradi. O'zishni istaganlar uchun bu yomon
Ikkinchi taom shuningdek, oqsillarni o'z ichiga olishi kerak. Siz oqsillarni silkitib (shakarsiz va uglevodlarsiz) ichishingiz mumkin, va agar siz ovqatdan keyin uxlashga yotmoqchi bo'lsangiz, oqsilga boy ovqatlar tarkibida tolaga boy sabzavotlar bilan ovqatlanish yaxshidir.
Uchinchi ertalabki taom - suhur. Agar siz uxlashni davom ettirsangiz, sincapni sabzavot bilan iste'mol qilish juda yaxshi. Agar siz endi uxlamasangiz, oqsil (go'sht, tovuq, baliq, tuxum) bilan birga sekin uglevodlarni (donlarni) iste'mol qilishingiz mumkin - ular uzoq vaqt hazm qilinadi va kun davomida tanangizni oziqlantiradi.

Saharlik uchun mos mahsulotlar ro'yxati

tuxum oqi (agar sarig'i bo'lsa, bittagina)
tovuq ko'kragi
yog'siz go'sht
oq baliq
jo'xori uni, jigarrang guruch, qora bog'doy
butun donli non
proteinlik koktel
tolali sabzavotlar (to'liqlikni his qilishga yordam beradi)
yong'oq va yerfıstığı yog'i
zaytun yogi

Bizning joylashuvimiz:
O'zbekiston Respublikasi, Toshkent sh. 100096, Chilonzor 7-mavze, Oq-tepa qayilishi
Biz bilan yanada yaqinroq boling
BIz bilan boglaning
это поле обязательно для заполнения
Телефон:
*
Спасибо! Форма отправлена